בשעה טובה החלטת לפתוח מרפאה ולהציע לקהל הרחב את השירותים הרפואיים אותם למדת ובהם צברת ניסיון. מצאת מקום פנוי, קנית ריהוט, ציוד רפואי וציוד משרדי – ומה עכשיו? איך להביא את המטופלים וכיצד לדאוג שהם ימשיכו להגיע? אספנו עבורך שבעה טיפים שיסייעו לך לנהל את המרפאה ביעילות.
מרפאה היא קודם כל עסק
יש רופאים שנוטים להתמקד מדי בתחום המקצועי ומבלי משים זונחים את הצד העסקי, אבל בסופו של דבר ניהול מרפאה לא שונה באופן מהותי מניהול של חנות בגדים או סוכנות ביטוח:
- מאוטוסקופ או גזה ועד לציוד משרדי כמו נייר להדפסת המרשמים, חשוב לעקוב אחר המלאי וההוצאות על מנת לוודא מצד אחד שלא נתקעת ללא ציוד ומאידך שלא הזמנת יותר מדי.
- יש לוודא שקיימת במרפאה מערכת תשלומים תקינה המאפשרת סליקת אשראי ומעקב אחר מטופלים שטרם שילמו מסיבות שונות.
- פרסום יכול להביא אל המרפאה שלך מטופלים חדשים – אולם שלא כמו עסקים אחרים, רופאים כפופים לתקנות המגבילות את אפשרויות הפרסום. יש להקפיד לבצע פרסום רק בהתאם לתקנות (למשל, לא לפרסם מידע שגוי או חד צדדי), לבצע קידום אתרים בגוגל עבור אנשים המתגוררים בסביבה ומחפשים רופא בתחום עיסוקך ולהשקיע בנוכחות ברשתות החברתיות.
- מומלץ מאוד להטמיע מערכת ממוחשבת לניהול מרפאה על מנת לייעל תהליכים עסקיים כמו הנהלת חשבונות, חישוב משכורות או עמידה בקשר עם ספקים.
ההיבטים הייחודיים של ניהול מרפאה
המרפאה היא אמנם עסק, אבל כמובן שיש לה מאפיינים ייחודיים המבדילים בינה לבין עסקים בתחומים אחרים.
- חשוב לזכור שאדם המגיע למרפאה פרטית מצפה לקבל יחס שונה, טוב יותר, מזה שיקבל בקופת חולים. לכן חשוב לאמץ ולתרגל יחס אישי, חיוך, טון דיבור חם ורגוע.
- מומלץ להשקיע בהזמנת פריטי הציוד הרפואי המתקדם והאיכותי ביותר, ולא בפריטים יד שנייה או ציוד ישן שעלול להתקלקל במקרה הטוב וחלילה להוביל לאבחנה שגויה במקרה הרע. לכל הפחות, ציוד שכזה ישרה על המטופלים רוגע ויגביר את התחושה שהם בידיים טובות.
- ניהול יומן זימון תורים ביעילות הוא אלמנט קריטי להצלחתה של מרפאה: המטופלים צריכים להיות מסוגלים לקבוע תור בכל (או לפחות ברוב) שעות היממה, לבטל אותו, לקבל תזכורת כדי להגיע בזמן וכן הלאה.
- בישראל כל רופא כפוף לשורה של מגבלות רגולטוריות כמו ניהול יומן רופא, תיעוד מסודר לפי חוק זכויות החולה, הגנה על פרטיות החולה ועוד. מערכת ניהול המרפאה שהוזכרה לעיל יכולה לסייע גם בעניין זה על מנת שלך תהיה אפשרות להתמקד בטיפול הרפואי הטוב ביותר שביכולתך להעניק.
סיכום
מטופלים בדרך כלל מגיעים למרפאה כשהם לא מרגישים טוב, ולעיתים קרובות הם עושים זאת בלית ברירה: כי המרפאה קרובה, כי אין תור לרופא אחר וכן הלאה. כלומר, גם אם אף אחד מן הטיפים שלעיל לא ייושם, סביר להניח שיש מטופלים שימשיכו להגיע – ועם זאת, יישום נכון יאפשר לך להגדיל את קהל המטופלים ולהעניק את שירותיך בצורה טובה, יעילה ונעימה יותר.
מקור לתקנות על פרסום לרופאים:
https://www.medical-online.co.il/%D7%90%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9D-%D7%91%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%94/
לקריאה נוספת על מערכת ניהול לרופאים ומרפאות
אודות מערכת לניהול קליניקה, טיפולוג
נסו עכשיו את מערכת טיפולוג חינם וללא כל התחייבות: הרשמה